Compania Novaservice este una din liderii pe piața locală de servicii de consultanță tehnică și și economico-financiară în domeniul energiei și mediului. Suntem licențiați de către Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) și suntem acreditați pentru auditare energetică în cadrul programului BAS, program de eficiență energetică al BERD (Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare).

Avem îndeplinite peste 50 de proiecte de auditare și consultanță energetică pentru instituțiile publice (de stat) precum grădinițe, școli, licee, spitale, primării locale etc, realizate în cadrul programului de eficiență lansat de Fondul de Eficiență Energetică și AEE.

Avem realizate proiecte de audit în parteneriat cu BERD pentru întreprinderi mari precum ProAlfa Service, IMC Market, Cariera Cobusca, Castel Mimi

sergei_foto

Sergiu Ungureanu – Auditor energetic, având o experiență de 10 ani (2010-2015) de lucru în cadrul programului MOSEFF al BERD (www.moseff.org) în calitate de auditor energetic. Efectuarea de audituri energetice în domenii cum ar fi reabilitarea clădirilor, schimbarea echipamentelor industriale, auditul proiectelor agricole (schimbarea mașinilor agricole și metodologii de prelucrare a terenurilor) și proiectele pentru energii regenerabile precum proiectele de biogaz, colectoare solare și biomasă. Experiență în auditarea obiectelor din sectorul public. Șapte ani de muncă universitară (Facultatea de energie). Aproximativ 35 de audituri energetice în cadrul BERD și 50 în cadrul FEE în Moldova.

misha

Mihail Braguta – Auditor energetic având 7 ani de experiență în domeniul auditului energetic pentru sectorul privat și public. Auditurile efectuate în cadrul programului „Programul de eficiență energetică pentru Chișinău și Simferopol” în anul 2012 au efectuat circa 8 audituri pentru Primăria municipiului Chișinău în cadrul programului. Participarea certificată la numeroase conferințe de specialitate în domenii conexe la nivel național și internațional. Mai mult de 50 de experiențe în auditul energetic.

galina_2

Galina Verdeș – Expert, auditor energetic. Calificarea de bază – Termoenergetică.  Experiență bogată în proiecte de auditare ale sistemelor de clădiri, generarea energiei termice, sistemelor de distribuție a agentului termic. Experiență în proiecte de surse regenerabile de energie și în lucrul cu întreprinderile private. Experiență de lucru în proiecte internaționale.

Aurel Gutu – profesor universitar, doctor. cu mai mult de 40 de ani de experiență în Catedra termoenergetică la Facultatea de Energetică a Universității Tehnice din Moldova. Membru al Academiei de Științe a Moldovei. (mai mult de 30 de experiențe internaționale în domeniul auditului)

Eduard Radjbhandari – Inginer calificat în domeniul energeticii, eficienței energetice și energiei regenerabile; licențiat în Termoenergetică, master în Energie și Mediu. Experiență în domeniu de cca 9 ani, cuprinzînd activități de predare în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, de dimensionare și calcule în cadrul companiilor locale, consultanță pentru Oficiul Schimbarea Climei al Ministerului Mediului, precum si lucru în proiecte cu finanțare internațională (UE, BERD, NIF, PNUD), axate pe eficiență energetică, minimizarea deșeurilor, tehnologii verzi și problema încălzirii globale. Participare și/sau coordonare în mai mult de 80 audituri energetice pentru clădiri, întreprinderi industriale, comerciale și agricole, centrale termice, cazane și sisteme de abur, proiecte de utilizare a energiei din surse regenerabile, etc.

Dumitru Braga – Auditor energetic licențiat la Agenția pentru Eficiența Energetică din Moldova. Activează în cadrul Universității Tehnice din Moldova, șef de catedră ”Termotehnica și management în energetică”. Specialist cu experiență mai mult de 10 ani în domeniul termic, având experiență în proiectarea surselor și sistemelor de alimentare cu energie termică, propunerea soluțiilor eficiente din punct de vedere energetic pentru sisteme termoenergetice. Aproximativ 18 audituri energetice.

Stefan Seracuta – Specialist în domeniul energiei, proiectarea și calculul rețelelor electrice. Experienta in proiecte internationale, a lucrat ca expert principal in Unitatea de Finantare a Carbonului din Moldova, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Expert în MRV (Monitorizare, Raportare, Verificare) în proiectul LECB în Moldova.